Edinburgh, Skócia, 2022. november 2-5.

Részletek

Találkozó:

2022. november 3-án, csütörtökön éjjel 01:00-kor, Edinburgh-ban, ahol kiérsz az érkezési csarnokba. (Ennyi idő alatt valószínűleg átesel az útlevél-ellenőrzésen, és ha van feladott bőröndöd, azt is magadhoz veheted – de természetesen megvárlak, akármikor érsz is ki 🙂)

 

Program:

Az éjjeli találkozás után busszal elmegyünk a szállásunkra, és alszunk 🙂 Másnap pedig kezdődnek a kalandok: városnézéssel egybekötött szórakoztató feladatok, amelyek próbára tesznek, és amelyeknek a megoldásával garantáltan nő az önbizalmad.

Ennél több részletet nem árulhatok el – mert pont ez a lényeg!

 

Utazás:

Vásárold meg a repülőjegyedet a Ryanair oldalán – kattints ide »

 • odafelé 2022. november 2., szerda, FR 1018 járat, indulás Budapestről 22:25-kor, érkezés Edinburgh-ba helyi idő szerint 00:30-kor (repülési idő 3 óra 5 perc);
 • visszafelé 2022. november 5., szombat, FR 1017 járat, indulás Edinburgh-ból helyi idő szerint 17:25-kor, érkezés Budapestre 21:15-kor (repülési idő 2 óra 50 perc).

A fenti zöld link egyenesen a megfelelő helyre visz, csak ki kell jelölnöd a járatot, aztán hozzáadni a Regular viteldíjat, majd meg kell adnod az adataidat egy regisztrációval (vagy be kell jelentkezned, ha már van Ryanair fiókod). Lépkedj tovább a folyamaton, válaszd ki az ülőhelyed, add hozzá az extrákat, ha akarod (én nem szoktam, de úgy csináld, ahogy neked jó), és végül fizesd ki a repülőjegyet.

Az utasfelvételt magadnak kell elvégezned, erre 60 nappal az utazás előtt nyílik meg a lehetőség. Ekkor tudod letölteni magadnak a beszállókártyákat. Ezeket érdemes kinyomtatva is magaddal vinned, bár úgy is elfogadják, ha felmutatod a telefonodon, de azért biztos, ami biztos, legyen nálad papír példány is.

 

Költségek összesítve:
 1. Repülőjegy: kb 85.000 Ft / fő (ha rám hallgatsz, és a Regular jegyet választod, csomagfeladás nélkül, és persze ha időben veszed meg, még mielőtt emelnek a díjon),
  plusz a biztosítás (ezt ott veszed meg, ahol akarod – ha a Ryanair-ét választod, az kb 8.000 Ft / fő).
 2. Szállások reggelivel: kb 40 £ és 100 £ között fejenként és éjszakánként, kétágyas, fürdőszobás szobákban, azaz kb 120 – 300 £ (kb 60 – 150.000 Ft) lesz a teljes költség. Egyes szállásokon egyágyas szoba is kérhető, felár ellenében (erről külön érdeklődj).
 3. Belépőjegyek: ezen az úton nem megyünk fizetős programokra.
 4. Túravezetés díja: 35.000 Ft / fő (tartalmazza a programok összeállítását és levezetését, az idegenvezetést, a fordítást, a tolmácsolást).
 5. Étkezés: nehéz megmondani, hiszen mindenkinek mások az igényei. Én kb napi 30 £-ból ki szoktam jönni. (Enni persze itthon is kell – de kérdés, hogy meg szokott-e enni valaki naponta 10.000 Ft-nyit.) (Én nem. 🙂) Mindenesetre erre kb 120 £-ot (kb 60.000 Ft) szánj.
Összesen, mindennel együtt kb 250.000 – 330.000 Ft költséggel számolhatsz.

(Pontosítva: kb 130.000 Ft + kb 240 – 420 £. A fentiekben 480 Ft-os font-árfolyammal számoltam.)

Edinburgh, Skócia
Edinburgh, Skócia

Fontos tudnivalók

Ezt az utazást nem utazási iroda szervezi, ezért nem kell és nem is lehet előre, egy összegben befizetni a részvételi díjat. (A szervezőről, azaz rólam, megtudhatsz többet itt ») (Új ablakban nyílik.)

 • A repülőjegyet mindenki magának veszi meg, online (kérés esetén segítek). Javaslom, hogy ne adj fel csomagot, hanem válaszd a "Regular" jegyet, amellyel a fedélzetre vihetsz egy tízkilós kisbőröndöt és egy kézitáskát. Ezek a tapasztalataim szerint bőven elegendőek egy ilyen útra. (Igazság szerint három-négy napra én be szoktam férni egy kis hátizsákba, és akkor elég a "Value" jegy, de ezt nyilván majd te eldöntöd magad.)
 • A szállást (2-3 ágyas fürdőszobás szobákban) helyben, készpénzben, a szállásadónak kell fizetni.
  (Pontosabban a szállások nagy része le van foglalva, és helyben kell fizetni, de néha én előre lefoglalom és kifizetem, és ennek a díját majd átutalod nekem vagy a helyszínen nekem adod oda készpénzben.)
 • Az étkezéseket helyben, készpénzben vagy kártyával mindenki maga fizeti. A reggeliket a szállások ára általában tartalmazza, ha mégsem, akkor vásárolunk reggelinek valót, vagy beugrunk egy közeli kávézóba. Napközben megállunk egy könnyű ebédre. Többnyire a vacsora lesz a főétkezés, egy helyi étteremben, bár előfordul, hogy sokszor este már nem is vagyunk éhesek 🙂 Mindenesetre ezt közösen döntjük majd el. Az árszint a hazainál némileg magasabb, de nem vészesen drága.
 • A programok díját, a belépőket szintén mindenki maga fizeti - részben a helyszínen, készpénzben vagy kártyával, illetve ahol előre kell foglalni, azt én megteszem az utazás előtt egy-két héttel, és majd átutalod a részedet. Komoly gyalogtúrákra nem kell számítani, de az biztos, hogy elég sokat fogunk sétálni. Tehát készülj kényelmes cipővel, és az átlagos (egész-nap-a-tévé-előtt-punnyadós) erőnlétnél egy egész kicsit több energiával.

Az egyetlen olyan díj, amelyet előre, nekem kell fizetni, az a programvezetés díja. Ebben benne van az én munkadíjam (a programok összeállítása és levezetése, az idegenvezetés, a fordítás, a tolmácsolás), valamint (ha szükséges) az autóbérlés költségei (bérleti díj, biztosítás, üzemanyag, autópályadíjak, parkolási díjak).

A jelentkezés akkor számít véglegesnek, ha ezt a díjat átutaltad a cégem bankszámlájára. Erről a díjról a cégem, az Élményturizmus Marketing Kft állít ki és küld számlát.

A csoportról: fontos, hogy legfeljebb 7 fő fog együtt utazni rajtam kívül. Ez elég nagy létszám ahhoz, hogy a közös költségeket alacsonyan tarthassuk, viszont elég kicsi ahhoz, hogy mindenkire kellő figyelem jusson, hogy az egyéni kéréseket is figyelembe vehessük, azaz hogy jól érezzük magunkat. Az együttélés szabályait természetesen be kell tartani, és valamennyire mindenkinek alkalmazkodnia kell, hiszen azt szeretnénk, hogy mindenkinek szép élmény legyen ez az út. De legalább nem negyvenkilenc másik emberhez kell alkalmazkodnod, igaz? 😉

 

A hivatalos részvételi feltételeket ide kattintva olvashatod el » (Új ablakban nyílik.)

Kalandok Nőknek? Ez meg mi a csuda?

Először értetlenül néztek rám, és aggódtak értem.

Aztán elképedten mondták, hogy én milyen bátor vagyok.

Pedig soha nem voltam bátor. Most sem vagyok az. Csak magabiztos.

 

Érzed úgy néha, hogy valamit egyszerűen nem mersz megcsinálni?

Még az is lehet, hogy tudod, hogy menne, de valami mégis visszatart?

Lehet, hogy csak egy kis magabiztosság hiányzik?

 

Biztosan sokszor hallottad már, hogy “ki kell lépned a komfortzónádból”.

És utáltad, aki ezt mondta, mert neki könnyű, hiszen ő bátor, te viszont nem vagy az.

Ha szeretsz játszani, akkor van erre egy ötletem.

Ír Kaland - sólymos séta

Gyere velem a “Kalandok Nőknek” programra!

 

Mit fogunk csinálni?

 • Elutazunk egy szép helyre, ahol magunkban lehetünk. Legfeljebb hét résztvevő lesz a csoportban.
 • Feladatokat kapsz, mintha egy társasjáték tábláján lépkednél – csak éppen élő helyzetben kell megoldanod őket.
 • Csapatban, de néha egyedül dolgozol, akár még egy kicsit veszélyben is érezheted magad, valójában azonban végig biztonságban leszel, vigyázunk rád.
 • A feladatok egyre nehezednek, de semmilyen előzetes tudás nem kell hozzájuk.
 • Menetközben nősz fel a következő lépéshez, és egyre magabiztosabb leszel.
 • Nem lesz olyan könnyű, mint a távirányítót nyomogatni, de azért nem fogsz halálosan elfáradni sem.
 • És a napi kihívások elvégzése után jön a jutalom! 🙂

 

Természetesen nemcsak dolgozunk, hanem pihenünk is,
és ígérem, hogy mindannyian nagyon jól fogunk szórakozni!

 

Kinek való ez a program?

 • Aki szeret utazni, szereti a kalandokat, szereti a változatosságot.
 • Aki képes alkalmazkodni másokhoz, de azt nem kedveli, ha “csordában terelik”.
 • Aki szeret játszani, rejtvényeket megoldani, elrejtett kincseket megkeresni.
 • Aki szívesen “kilépne a komfortzónájából”, de ezzel pont az a baja, hogy az “nem komfortos”.

 

Inkább ne gyere velünk, ha

 • jobban érzed magad otthon, a megszokott környezetedben.
 • amikor utazol, mindennek legalább négy-, de inkább ötcsillagosnak kell lennie.
 • a hideg ráz a keresztrejtvényektől meg a fejtörőktől, és halálosan félsz attól, hogy eltévedsz.
 • éppen elég magabiztos vagy már most is, és nincs szükséged ebben további fejlődésre.
Tehát - akkor jössz? 😉 Tudod a dolgod! 🙂

 

Nagy Piros Gomb

 

Ne maradj le, iratkozz fel!

Ha szeretnél elsőként értesítést kapni az új kalandokról, ha nem akarsz lemaradni
az érdekes blogbejegyzésekről, akkor iratkozz fel az értesítőre az alábbi űrlapon!

A spameket én is utálom, úgyhogy ígérem, nem fogok semmi olyasmit küldeni, ami zavarna 🙂