Ki van az egész mögött?

Bikfalvi Moni, túravezető, Írország

Moni

Bikfalvi Moni vagyok, vizsgázott, Magyarországon és az Európai Unióban engedéllyel rendelkező idegenvezető, túravezető, rekreációs sportoktató és turisztikai menedzser. De ami ennél sokkal fontosabb, az az, hogy több, mint harminc éve szervezek és vezetek túrákat, kalandprogramokat Magyarországon és külföldön, és ezalatt több ezer vendéget kísértem.

Egyetemista koromban kezdtem, vízitúrák szervezésével, ahol kenuzni és kajakozni tanítottam a résztvevőket, azután sítáborokat szerveztem és sízést oktattam, egy ismerős lovardájában rendszeres lovasnapokat tartottam, és lovagolni tanítottam a látogatókat.

Sokat utazom, voltam már majdnem az összes európai országban, valamint Kanadában és Algériában. A kedvenc külföldi úticélom Írország, ahol tucatnyiszor jártam már – háromszor egyedül, azután elkezdtem csoportokat is vinni magammal. Az Ír Kaland című weblap kezdőoldalán látható, hogy eddig összesen 156 napot töltöttem itt, vezettem 27.311 km-t (bal oldalon, ugye 🙂), és eközben rengeteg tapasztalatot szereztem a külföldi csoportkísérésről.

Néhány napos város- és városkörnyéknéző, játékos (és egyben a résztvevők önbizalmát növelő) feladatokkal is szórakoztató őszi-téli-tavaszi mediterrán útjaimat 2022. novembere óta szervezem, mostanra ezekre is többtucatnyian jöttek már velem. Nagy örömömre többen visszatérő vendégek lettek!

Néhány résztvevő véleményét ide kattintva olvashatod el » (Új ablakban nyílik.)

Az alábbi képen éppen sólymos sétán veszek részt Nyugat-Írországban – az egyik kedvenc kalandom 🙂

Ír Kaland - sólymos séta

Ne maradj le, iratkozz fel!

Ha szeretnél elsőként értesítést kapni az új kalandokról, ha nem akarsz lemaradni
az érdekes blogbejegyzésekről, akkor iratkozz fel az értesítőre az alábbi űrlapon!

A spameket én is utálom, úgyhogy ígérem, nem fogok semmi olyasmit küldeni, ami zavarna 🙂