Bari, Olaszország, 2023. január 19 – 23.

Séták a 3000 éves óvárosban, kirándulások elbűvölő falvakban…

Gyere velem az olasz csizma sarkára!

 

Részletek

Találkozó:

2023. január 19-én, csütörtökön, este 20:00-kor, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálján, az indulási oldalon, az Utasfelvétel (Check-in) pultok előtt.

 

Program:

Csütörtökön este taxi jön értünk a repülőtérre, és elvisz a szállásunkra, ahol négy éjszakát töltünk. Saját lakásunk lesz (itt nézheted meg ») a Murat városnegyedben, amely Bari legelegánsabb részének számít 🙂 Ehhez képest csak 11.250 Ft / fő / éj a díja, azaz összesen 45.000 Ft / fő (benne van a taxi is).

Másnap (pénteken) beszerzünk reggelinek valót, azután egy városnézéssel egybekötött szórakoztató feladatsort oldunk meg, amelyek kicsit próbára tesznek, és amelyeknek a megoldásával garantáltan nő az önbizalmad. Közben meglátogatjuk Bari leghíresebb látnivalóit, és felfedezzük a helyiek által ajánlott kávézókat és éttermeket is. Bármikor megállhatunk és szüneteltethetjük a játékot, nem kell sietnünk sehová. De ennél több részletet nem árulhatok el – mert pont ez a lényeg! 🙂

Szombaton reggel elmegyek az autóért a repülőtérre, felveszlek a szálláson, és egész napos kirándulásra megyünk dél felé: meglátogatjuk az Adriai-tenger partján fekvő, sziklákra épült Polignano a Mare községet, ahol Olaszország legérdekesebb strandjai találhatóak; azután leereszkedünk egy gyönyörű cseppkőbarlangba (van egy rövidebb, 1 km-es út, amely 50 percig tart és 15 €-ba kerül, illetve egy hosszabb, 3 km, 100 perc, 18 €); a délutánt pedig a varázslatos Alberobello faluban töltjük, amely különleges, kúp alakú, kőből épült tetejű házairól ismert, amelyekhez hasonlót sehol máshol a világon nem lehet látni.

Vasárnap ismét autóval kirándulunk: az első célpontunk az ősi barlanglakásokról híres Matera, amely Alberobellohoz hasonlóan a Világörökség része; majd pedig Castel del Monte különleges várát nézzük meg, amelyben minden nyolcszögletű és nyolc helyiségből áll – a középkori építészet csúcsa, mégis, látszólag semmi célja nem volt soha! Délután visszatérünk a tengerpartra, Trani kikötővárosába, ahol beleláthatunk az olaszok turizmustól mentes életébe, és megcsodálhatunk egy szépséges katedrálist is a tengerparton.

Hétfőn már csak egy gyors reggelire van időnk, és indulunk a repülőtérre.

 

Utazás repülővel:

Vásárold meg a repülőjegyedet a Ryanair oldalán – kattints ide »

  • odafelé 2023. január 19., csütörtök, FR 4014 járat, indulás Budapestről 22:25-kor, érkezés Bariba 23:55-kor (repülési idő 1 óra 30 perc);
  • visszafelé 2023. január 23., hétfő, FR 4000 járat, indulás Bariból 10:25-kor, érkezés Budapestre 12:00-kor (repülési idő 1 óra 35 perc).

A fenti zöld link egyenesen a megfelelő helyre visz, csak ki kell jelölnöd a járatokat, dönteni a Value és a Regular viteldíj között, majd meg kell adnod az adataidat egy regisztrációval (vagy be kell jelentkezned, ha már van Ryanair fiókod). Lépkedj tovább a folyamaton, válaszd ki az ülőhelyed, add hozzá az extrákat, ha akarod, és végül fizesd ki a repülőjegyet.

Az utasfelvételt magadnak kell elvégezned, ekkor tudod letölteni a beszállókártyákat. Ezeket érdemes kinyomtatva magaddal vinned, bár úgy is elfogadják, ha felmutatod a telefonodon, de azért biztos, ami biztos, legyen nálad papír példány.

 

Költségek összesítve:
  1. Repülőjegy: 15.558 Ft-tól 37.068 Ft-ig jegytípustól függően (ilyen rövid útra én a Value jegyet szoktam választani, csomagfeladás nélkül, hiszen végül is csak négy váltás fehérneműt kell vinni, estélyire nem lesz szükség 🙂 ),
    plusz a biztosítás (ezt ott veszed meg, ahol akarod – ha a Ryanair-ét választod, az 6.401 Ft).
  2. Szállás: 11.250 Ft fejenként és éjszakánként, kétágyas szobákban, azaz 45.000 Ft a teljes költség. Étkezést nem tartalmaz, reggelit sem.
  3. Belépőjegyek: a legtöbb látnivaló ingyenes, csak a cseppkőbarlangért kell fizetni 15 / 18 €-t (kb 6.000 / 7.200 Ft).
  4. Túravezetés díja: 35.000 Ft (tartalmazza az autóbérlés költségeit, a programvezetést, és a fordítást-tolmácsolást).
  5. Étkezés: nehéz megmondani, hiszen mindenkinek mások az igényei. Én kb napi 20-30 €-ból ki szoktam jönni. (Enni persze itthon is kell – ha nem is ennyiért szoktunk 🙂) Tehát erre igényeid szerint kb 100 €-t (kb 40.000 Ft-ot) szánj.
Összesen, mindennel együtt kb 150.000 – 170.000 Ft költséggel számolhatsz.

(Pontosítva: kb 100.000 – 123.000 Ft + kb 115 – 118 €. A fentiekben 400 Ft-os euró-árfolyammal számoltam.)

 

Bari, Olaszország
Bari, Olaszország
Bari, Olaszország
Bari, Olaszország
Bari, Olaszország