Colares, Portugália, 2023. szeptember 6-10.

Történelmi városok, eldugott strandok aranyszínű homokkal és hatalmas sziklákkal, hegyek, szőlőültetvények…

Koraőszi nyaralás és kirándulás az Atlanti-óceánnál, Európa legnyugatibb pontján

MEGTELT! MÁR CSAK VÁRÓLISTA!

 

Részletek

Találkozó:

2023. szeptember 6-án, szerdán, 12:00 órakor, Budapesten, a Liszt Ferenc repülőtér 2B terminálján, a biztonsági ellenőrzés bejárata előtt, az emeletre vezető mozgólépcső mellett.

 

Program:

Szerdán érkezés után felvesszük a mikrobuszt, és elutazunk a szállásunkra, ahol négy éjszakát töltünk. Az út kb 40 km, de nem rohanunk sehová, útközben is nézelődünk egy kicsit 🙂 Saját házunk lesz a Sintrához tartozó Colares településen (itt nézheted meg »), önellátással, négy hálószobával (két-két ággyal), két fürdőszobával, nappalival, terasszal, kerttel. A díja a négy éjszakára összesen 160 € / fő.

A következő három napban (csütörtökön, pénteken és szombaton) egész nap kirándulunk, strandra megyünk, megnézzük a kontinens legnyugatibb pontját, Lisszabon és Sintra történelmi és természeti nevezetességeit, hajózunk a Tajo folyón, ellátogatunk egy helyi szőlőültetvényre, számos érdekes és szép kalandban lesz részünk. Egyik nap (valószínűleg pénteken) egy városnézéssel egybekötött szórakoztató feladatsort oldunk meg, amelyek kicsit próbára tesznek, és amelyeknek a megoldásával garantáltan nő az önbizalmad. Közben megnézzük a leghíresebb látnivalókat, és felfedezzük a helyiek által ajánlott kávézókat és éttermeket is. Bármikor megállhatunk és szüneteltethetjük a játékot, nem kell sietnünk sehová. De ennél több részletet nem árulhatok el – mert pont ez a lényeg! 🙂

A vasárnap nagy része is még a miénk, délután 3-kor kell indulunk a repülőtérre.

Amit biztosan meglátogatunk:

 • Praia de Adraga, a környék (szerintem legalábbis) legjobb strandja (nem olyan zsúfolt, mint az ismertebbek);
 • Praia da Ursa, egy másik strand – de ez nem való a nyúlszívűeknek és a kevésbé edzetteknek, mert itt bizony mászni kell! 🙂
 • Cabo de Roca – az európai kontinens legnyugatibb pontja (egész Európáé természetesen Írországban van);
 • Palácio Nacional de Sintra, a portugál királyok kastélya, gyönyörűen berendezett szobákkal és különleges csempézett udvarokkal;
 • Quinta da Regaleira – egy igen meglepő kastélykert, szokatlan szobrokkal és növényekkel, föld alatti járatokkal és hasonló érdekességekkel;
 • Castelo dos Mouros, a környék legmagasabb pontjára épült, X. századi mór várkastély, oxigénpalack elkél a feljutáshoz 😉
 • Miradouro de Santa Luzia – az egyik legszebb kilátást nyújtó parkos terasz Lisszabonban;
 • Praça do Comércio: Lisszabon régi vásártere, gyönyörű diadalívvel és szobrokkal, valamint kedves kis kávézókkal;
 • Sé de Lisboa, a lisszaboni katolikus székesegyház, amelyet a különböző természeti katasztrófák miatt sokféle stílusban építettek újjá;
 • Bairro Alto, az óváros, kanyargós, meredek utcákkal, legendás villamosokkal, sok szép térrel, a szintek között lépcsőkkel és liftekkel;
 • Április 25-e híd (amelyet ugyanazok terveztek, akik a Golden Gate-hidat San Franciscoban – innen a hasonlóság);
 • Padrão dos Descobrimentos, azaz a Felfedezők Emlékműve (tudod, miért nem szerepel rajta Kolumbusz Kristóf? 🙂 );
 • Torre de Belém, amelynek igazából semmi más célja nem volt, mint hogy megmutassa, milyen hatalmas és gazdag Portugália;
 • Cascata de Fervença – gyönyörű kis vízesés, egészen eldugott helyen;
 • ManzWine – borászati látogatóközpont borkóstolóval, egy Magyarországról elszármazott üzletember szerelem-vállalkozása.

 

Utazás repülővel:

Vásárold meg a repülőjegyedet a Ryanair oldalán – kattints ide »

 • odafelé 2023. szeptember 6., szerda, indulás Budapestről 14:30-kor, érkezés Lisszabonba helyi idő szerint 17:20-kor (repülési idő 3 óra 50 perc);
 • visszafelé 2023. szeptember 10., vasárnap, indulás Lisszabonból helyi idő szerint 19:15-kor, érkezés Budapestre 23:55-kor (repülési idő 3 óra 40 perc).

A fenti zöld link egyenesen a megfelelő helyre visz, csak ki kell jelölnöd a járatokat, dönteni a viteldíjak között, majd meg kell adnod az adataidat egy regisztrációval (vagy be kell jelentkezned, ha már van Ryanair fiókod). Lépkedj tovább a folyamaton, válaszd ki az ülőhelyed, add hozzá az extrákat, ha akarod, és végül fizesd ki a repülőjegyet.

Az utasfelvételt magadnak kell elvégezned, ekkor tudod letölteni a beszállókártyákat. Ezeket érdemes kinyomtatva magaddal vinned, bár úgy is elfogadják, ha felmutatod a telefonodon, de azért biztos, ami biztos, legyen nálad papír példány.

 

Költségek összesítve:
 1. Repülőjegy: 68.688 Ft-tól 93.381 Ft-ig attól függően, hogy a Value vagy a Regular jegyet választod, plusz az extrák, ha választasz ilyet,
  plusz a biztosítás (ezt ott veszed meg, ahol akarod – ha a Ryanairét választod, az 6.850 Ft).
 2. Szállás: különálló nyaralóban, kétágyas szobákban, 40 € / fő / éj, azaz 160 € (kb 64.000 Ft).
 3. Belépőjegyek: attól függ, hogy pontosan hová szeretnél bemenni, de kb 60-80 €-val (kb 24-32.000 Ft-tal) érdemes számolni.
 4. Túravezetés díja: 150.000 Ft (tartalmazza az autóbérlés költségeit, az üzemanyagot, a parkolási és autópályadíjakat, a programvezetést, és a fordítást-tolmácsolást Tour Guide készülékekkel).
 5. Étkezés: nehéz megmondani, hiszen mindenkinek mások az igényei. Én kb napi 20-30 €-ból ki szoktam jönni. (Enni persze itthon is kell – ha nem is ennyiért szoktunk 🙂 ) Tehát erre igényeid szerint kb 100-120 €-t (kb 40-48.000 Ft-ot) szánj.
Összesen, mindennel együtt kb 358.000 – 394.000 Ft költséggel számolhatsz.

(Pontosítva: kb 230.000 – 250.000 Ft + kb 320 – 360 €. A fentiekben 400 Ft-os euró-árfolyammal számoltam, bár most nincs annyi.)

 

Colares, Portugália
Colares, Portugália
Colares, Portugália
Colares, Portugália
Colares, Portugália
Colares, Portugália
Ha minden világos, és szeretnél jelentkezni, akkor kérlek, kattints a Nagy Piros Gombra 🙂

 

Nagy Piros Gomb

 

Fontos tudnivalók

Ezt az utazást nem utazási iroda szervezi, ezért nem kell és nem is lehet előre, egy összegben befizetni a részvételi díjat. (A szervezőről, azaz rólam, megtudhatsz többet itt ») (Új ablakban nyílik.)

 • A repülőjegyet mindenki magának veszi meg, online (kérés esetén segítek). Javaslom, hogy ne adj fel csomagot, hanem válaszd a "Regular" jegyet, amellyel a fedélzetre vihetsz egy tízkilós kisbőröndöt és egy kézitáskát. Ezek a tapasztalataim szerint bőven elegendőek egy ilyen útra. (Igazság szerint három-négy napra én be szoktam férni egy kis hátizsákba, és akkor elég a "Value" jegy, de ezt nyilván majd te eldöntöd magad.)
 • A szállást (2-3 ágyas fürdőszobás szobákban) helyben, készpénzben, a szállásadónak kell fizetni.
  (Pontosabban a szállások nagy része le van foglalva, és helyben kell fizetni, de néha én előre lefoglalom és kifizetem, és ennek a díját majd átutalod nekem vagy a helyszínen nekem adod oda készpénzben.)
 • Az étkezéseket helyben, készpénzben vagy kártyával mindenki maga fizeti. A reggeliket a szállások ára általában tartalmazza, ha mégsem, akkor vásárolunk reggelinek valót, vagy beugrunk egy közeli kávézóba. Napközben megállunk egy könnyű ebédre. Többnyire a vacsora lesz a főétkezés, egy helyi étteremben, bár előfordul, hogy sokszor este már nem is vagyunk éhesek 🙂 Mindenesetre ezt közösen döntjük majd el. Az árszint a hazainál némileg magasabb, de nem vészesen drága.
 • A programok díját, a belépőket szintén mindenki maga fizeti - részben a helyszínen, készpénzben vagy kártyával, illetve ahol előre kell foglalni, azt én megteszem az utazás előtt egy-két héttel, és majd átutalod a részedet. Komoly gyalogtúrákra nem kell számítani, de az biztos, hogy elég sokat fogunk sétálni. Tehát készülj kényelmes cipővel, és az átlagos (egész-nap-a-tévé-előtt-punnyadós) erőnlétnél egy egész kicsit több energiával.

Az egyetlen olyan díj, amelyet előre, nekem kell fizetni, az a programvezetés díja. Ebben benne van az én munkadíjam (a programok összeállítása és levezetése, az idegenvezetés, a fordítás, a tolmácsolás), valamint (ha szükséges) az autóbérlés költségei (bérleti díj, biztosítás, üzemanyag, autópályadíjak, parkolási díjak).

A jelentkezés akkor számít véglegesnek, ha ezt a díjat átutaltad a cégem bankszámlájára. Erről a díjról a cégem, az Élményturizmus Marketing Kft állít ki és küld számlát.

A csoportról: fontos, hogy legfeljebb 7 fő fog együtt utazni rajtam kívül. Ez elég nagy létszám ahhoz, hogy a közös költségeket alacsonyan tarthassuk, viszont elég kicsi ahhoz, hogy mindenkire kellő figyelem jusson, hogy az egyéni kéréseket is figyelembe vehessük, azaz hogy jól érezzük magunkat. Az együttélés szabályait természetesen be kell tartani, és valamennyire mindenkinek alkalmazkodnia kell, hiszen azt szeretnénk, hogy mindenkinek szép élmény legyen ez az út. De legalább nem negyvenkilenc másik emberhez kell alkalmazkodnod, igaz? 😉

 

A hivatalos részvételi feltételeket ide kattintva olvashatod el » (Új ablakban nyílik.)

Kalandok Nőknek? Ez meg mi a csuda?

Először értetlenül néztek rám, és aggódtak értem.

Aztán elképedten mondták, hogy én milyen bátor vagyok.

Pedig soha nem voltam bátor. Most sem vagyok az. Csak magabiztos.

 

Érzed úgy néha, hogy valamit egyszerűen nem mersz megcsinálni?

Még az is lehet, hogy tudod, hogy menne, de valami mégis visszatart?

Lehet, hogy csak egy kis magabiztosság hiányzik?

 

Biztosan sokszor hallottad már, hogy “ki kell lépned a komfortzónádból”.

És utáltad, aki ezt mondta, mert neki könnyű, hiszen ő bátor, te viszont nem vagy az.

Ha szeretsz játszani, akkor van erre egy ötletem.

Ír Kaland - sólymos séta

Gyere velem a “Kalandok Nőknek” programra!

 

Mit fogunk csinálni?

 • Elutazunk egy szép helyre, ahol magunkban lehetünk. Legfeljebb hét résztvevő lesz a csoportban.
 • Feladatokat kapsz, mintha egy társasjáték tábláján lépkednél – csak éppen élő helyzetben kell megoldanod őket.
 • Csapatban, de néha egyedül dolgozol, akár még egy kicsit veszélyben is érezheted magad, valójában azonban végig biztonságban leszel, vigyázunk rád.
 • A feladatok egyre nehezednek, de semmilyen előzetes tudás nem kell hozzájuk.
 • Menetközben nősz fel a következő lépéshez, és egyre magabiztosabb leszel.
 • Nem lesz olyan könnyű, mint a távirányítót nyomogatni, de azért nem fogsz halálosan elfáradni sem.
 • És a napi kihívások elvégzése után jön a jutalom! 🙂

 

Természetesen nemcsak dolgozunk, hanem pihenünk is,
és ígérem, hogy mindannyian nagyon jól fogunk szórakozni!

 

Kinek való ez a program?

 • Aki szeret utazni, szereti a kalandokat, szereti a változatosságot.
 • Aki képes alkalmazkodni másokhoz, de azt nem kedveli, ha “csordában terelik”.
 • Aki szeret játszani, rejtvényeket megoldani, elrejtett kincseket megkeresni.
 • Aki szívesen “kilépne a komfortzónájából”, de ezzel pont az a baja, hogy az “nem komfortos”.

 

Inkább ne gyere velünk, ha

 • jobban érzed magad otthon, a megszokott környezetedben.
 • amikor utazol, mindennek legalább négy-, de inkább ötcsillagosnak kell lennie.
 • a hideg ráz a keresztrejtvényektől meg a fejtörőktől, és halálosan félsz attól, hogy eltévedsz.
 • éppen elég magabiztos vagy már most is, és nincs szükséged ebben további fejlődésre.
Tehát - akkor jössz? 😉 Tudod a dolgod! 🙂

 

Nagy Piros Gomb

 

Ne maradj le, iratkozz fel!

Ha szeretnél elsőként értesítést kapni az új kalandokról, ha nem akarsz lemaradni
az érdekes blogbejegyzésekről, akkor iratkozz fel az értesítőre az alábbi űrlapon!

A spameket én is utálom, úgyhogy ígérem, nem fogok semmi olyasmit küldeni, ami zavarna 🙂