Colares, Portugália, 2023. június 7 – 11.

Történelmi városok, eldugott strandok aranyszínű homokkal és hatalmas sziklákkal, hegyek, szőlőültetvények…

Korai nyaralás és kirándulás az Atlanti-óceánnál, Európa legnyugatibb pontján

 

Részletek

Találkozó:

2023. június 7-én, szerdán, 12:00 órakor, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálján, az indulási oldalon, az Utasfelvétel (Check-in) pultok előtt.

 

Program:

Szerdán érkezés után felvesszük a mikrobuszt, és elutazunk a szállásunkra, ahol négy éjszakát töltünk. Az út kb 40 km, de nem rohanunk sehová, útközben is nézelődünk egy kicsit 🙂 Egy kis panzióban szállunk meg (itt nézheted meg »), a Sintrához tartozó Colares településen, két kétágyas és két egyágyas, fürdőszobás szobában. Ha kétágyasban leszel (két külön ágy), akkor a szállás díja 40 € / fő / éj, azaz összesen 160 € / fő. Egyágyasban 50 € / fő / éj, azaz összesen 200 € / fő. Kontinentális reggelit is kapunk ezért az árért, illetve a panzió aljában kitűnő étterem is működik.

Másnap (csütörtökön) a reggeli után visszamegyünk Lisszabonba, és egy városnézéssel egybekötött szórakoztató feladatsort oldunk meg, amelyek kicsit próbára tesznek, és amelyeknek a megoldásával garantáltan nő az önbizalmad. Közben meglátogatjuk a leghíresebb látnivalókat, és felfedezzük a helyiek által ajánlott kávézókat és éttermeket is. Bármikor megállhatunk és szüneteltethetjük a játékot, nem kell sietnünk sehová. De ennél több részletet nem árulhatok el – mert pont ez a lényeg! 🙂

Pénteken és szombaton egész nap kirándulunk, strandra megyünk, ellátogatunk egy helyi szőlőültetvényre, megnézzük a kontinens legnyugatibb pontját, történelmi és természeti nevezetességeket, számos érdekes és szép kalandban lesz részünk. Az órára pontos programot nem dolgoztam ki (még), de egyébként sem lesz túlságosan szigorú, a csoport közösen döntheti el, hogy a lehetőségek közül pontosan mit szeretne csinálni.

A vasárnap nagy része is még a miénk, délután 3-kor kell indulunk a repülőtérre.

 

Utazás repülővel:

Vásárold meg a repülőjegyedet a Ryanair oldalán – kattints ide »

  • odafelé 2023. június 7., szerda, indulás Budapestről 14:30-kor, érkezés Lisszabonba 17:20-kor (repülési idő 3 óra 50 perc);
  • visszafelé 2023. június 11., vasárnap, indulás Lisszabonból 19:15-kor, érkezés Budapestre 23:55-kor (repülési idő 3 óra 40 perc).

A fenti zöld link egyenesen a megfelelő helyre visz, csak ki kell jelölnöd a járatokat, dönteni a viteldíjak között, majd meg kell adnod az adataidat egy regisztrációval (vagy be kell jelentkezned, ha már van Ryanair fiókod). Lépkedj tovább a folyamaton, válaszd ki az ülőhelyed, add hozzá az extrákat, ha akarod, és végül fizesd ki a repülőjegyet.

Az utasfelvételt magadnak kell elvégezned, ekkor tudod letölteni a beszállókártyákat. Ezeket érdemes kinyomtatva magaddal vinned, bár úgy is elfogadják, ha felmutatod a telefonodon, de azért biztos, ami biztos, legyen nálad papír példány.

 

Költségek összesítve:
  1. Repülőjegy: 102.990 Ft-tól 124.280 Ft-ig attól függően, hogy a Value vagy a Regular jegyet választod, plusz az extrák, ha választasz ilyet,
    plusz a biztosítás (ezt ott veszed meg, ahol akarod – ha a Ryanairét választod, az 7.177 Ft).
  2. Szállás reggelivel: 40 € fejenként és éjszakánként, kétágyas szobákban, azaz 160 € (kb 64.000 Ft); egyágyas szobában 50 € fejenként és éjszakánként, azaz 200 € (kb 80.000 Ft).
  3. Belépőjegyek: később még pontosítom, de nem lesz több, mint kb 60 € (kb 24.000 Ft).
  4. Túravezetés díja: 95.000 Ft (tartalmazza az autóbérlés költségeit, a programvezetést, és a fordítást-tolmácsolást).
  5. Étkezés: nehéz megmondani, hiszen mindenkinek mások az igényei. Én kb napi 20-30 €-ból ki szoktam jönni. (Enni persze itthon is kell – ha nem is ennyiért szoktunk 🙂 ) Tehát erre igényeid szerint kb 100 €-t (kb 40.000 Ft-ot) szánj.
Összesen, mindennel együtt kb 333.000 – 369.000 Ft költséggel számolhatsz.

(Pontosítva: kb 205.000 – 225.000 Ft + kb 320 – 360 €. A fentiekben 400 Ft-os euró-árfolyammal számoltam.)

 

Colares, Portugália
Colares, Portugália
Colares, Portugália
Colares, Portugália
Colares, Portugália
Colares, Portugália