Málaga, Spanyolország, 2023. április 12-17.

Középkori vár és olívafarm, hajózás naplementekor és séta afrikai hangulatú kisvárosokban…

Tavasz Andalúziában 🙂

 

Részletek

Találkozó:

2023. április 12-én, szerdán, 15:00 órakor, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálján, az indulási oldalon, az Utasfelvétel (Check-in) pultok előtt.

 

Program:

Szerdán este busszal (a jegy ára 4 € / fő) megyünk a szállásunkra, ahol öt éjszakát töltünk. Egy kis szállodában leszünk (itt nézheted meg »), ugyan elvileg csak kétcsillagos, de sok értékelés szerint többet érdemelne. Viszonylag közel van mindenhez, és biztonságos parkolót is ad az autónknak. Ehhez képest csak 15.000 Ft / fő / éj a díja, azaz összesen 75.000 Ft / fő. Mivel elég későn érkezünk, hozz magaddal szendvicset, nehogy éhesen kelljen aludni menned.

Másnap (csütörtökön) megreggelizünk a közelben, azután egy városnézéssel egybekötött szórakoztató feladatsort oldunk meg, amelyek kicsit próbára tesznek, és amelyeknek a megoldásával garantáltan nő az önbizalmad. Közben meglátogatjuk Málaga leghíresebb látnivalóit, és felfedezzük a helyiek által ajánlott kávézókat és éttermeket is. Bármikor megállhatunk és szüneteltethetjük a játékot, nem kell sietnünk sehová. De ennél több részletet nem árulhatok el – mert pont ez a lényeg! 🙂

Este egyórás hajózásra megyünk Málaga tengeröblében, és közben megcsodáljuk a naplementét. A Sunset Cruise részvételi díja 15 € / fő.

Pénteken reggel elmegyek az autóért a repülőtérre, felveszlek a szálláson, és egész napos kirándulásra indulunk. Bevesszük magunkat a Sierra Nevada hegyei közé; megnézzük Ronda kivárost, amely a neve magyarul hangzó jelentésével ellentétben sokak szerint a világ legszebb városa; majd ellátogatunk egy közeli olíva-ligetbe, ahol megismertetnek minket az olívaolaj készítésének titkaival és változatos felhasználásával, illetve meg is kóstolhatjuk a termékeiket. A program ára 20 € / fő. Ezután még sétálunk egyet a tipikusan andalúziai Zahara de la Sierra faluban, amely a hegytetőn álló középkori erőd és a völgybéli mesterséges tó között igazán elbűvölő látványt nyújt.

Szombaton reggel elmegyünk bevásárolni a piacra – na jó, nem is 🙂 – a málagai piac, vagy inkább csarnok, ahogy pestiesen mondják, a Mercado Central de Atarazanasa a XIV. században még az utolsó muszlim uralkodók, a Naszrid-dinasztia hajóépítő telepe volt, a mai épületet 1870-ben alakították ki, de a régi bejárat meghagyásával. A látvány és a hangulat miatt is érdemes ide ellátogatni!

Ezután újra a hegyek közé, a Montes de Málaga Természeti Parkba indulunk. Elautózunk „A Malachoz”, azaz az El Cochino kilátóhoz, amely egy vaddisznószoborról kapta a nevét. Rövid, könnyű séta után jutunk a csúcsra, ahonnan elképesztő kilátás nyílik a környékre, a hegyekre, a városra, a tengerre. A következő programunk egy különleges ökomúzeum, ahol bepillanthatunk a környék híres borainak hagyományos elkészítési módjába, és sok más érdekességet is láthatunk. A vidék gyönyörű sétákra is csábít. Délután és este pedig tovább kószálunk a városban, újabb szép helyeket felfedezve.

Vasárnap ismét autóval kirándulunk, ezúttal visszatérve a tengerpartra. Marbella a Costa del Sol csodálatosabbnál csodálatosabb strandjai közül a legszebbnek mondott, ezt muszáj lesz a saját szemünkkel ellenőrizni 🙂 Jachtkikötőjében és pompás part menti sétányán akár hírességekkel is találkozhatunk. És ha már Dél-Spanyolországban járunk, nem hagyhatjuk ki, hogy átkukkantsunk Afrikába: elautózunk Gibraltárba, egészen a Punta de Europa (azaz az Európa-pont) szélére, ahonnan lenyűgöző a kilátás. Európának azonban nem ez a legdélibb pontja, ahhoz egy kicsit még tovább kell mennünk, Tarifába, amely egyébként híresen jó szörfözőhely. Sajnos nem lehet lemenni egészen a csücsökig, de azért így is gyönyörű, főleg, ha felkapaszkodunk a Castillo de Santa Catalina tetejére; de a homokos strand (ahol akár fürödhetünk is) és az afrikai hangulatú kisváros maga is megér egy sétát.

Hétfőn már csak egy gyors reggelire van időnk, és indulunk a repülőtérre.

 

Utazás repülővel:

Vásárold meg a repülőjegyedet a WizzAir oldalán – kattints ide »

 • odafelé 2023. április 12., szerda, indulás Budapestről 17:35-kor, érkezés Málagába 21:15-kor (repülési idő 3 óra 40 perc);
 • visszafelé 2023. április 17., hétfő, indulás Málagából 10:20-kor, érkezés Budapestre 13:45-kor (repülési idő 3 óra 25 perc).

A fenti zöld link egyenesen a megfelelő helyre visz, csak ki kell jelölnöd a járatokat, dönteni a viteldíjak között, majd meg kell adnod az adataidat egy regisztrációval (vagy be kell jelentkezned, ha már van WizzAir fiókod). Lépkedj tovább a folyamaton, válaszd ki az ülőhelyed, add hozzá az extrákat, ha akarod, és végül fizesd ki a repülőjegyet.

Az utasfelvételt magadnak kell elvégezned, ekkor tudod letölteni a beszállókártyákat. Ezeket érdemes kinyomtatva magaddal vinned, bár úgy is elfogadják, ha felmutatod a telefonodon, de azért biztos, ami biztos, legyen nálad papír példány.

 

Költségek összesítve:
 1. Repülőjegy: 69.180 Ft-tól 101.980 Ft-ig attól függően, hogy kéred-e a Priority szolgáltatást vagy nem, plusz az ülőhely: ha előre lefoglalod, ez utanként 7.600 Ft-tól kezdődik,
  plusz a biztosítás (ezt ott veszed meg, ahol akarod – ha a WizzAirét választod, az 8.750 Ft).
 2. Szállás: 15.000 Ft fejenként és éjszakánként, kétágyas szobákban, azaz 75.000 Ft a teljes költség. Étkezést nem tartalmaz, reggelit sem.
 3. Buszjegy és belépőjegyek: összesen 39 €, azaz kb 16.000 Ft, plusz az ökomúzeum (nem írják, mennyi a belépő, 10-15 € lehet kb).
 4. Túravezetés díja: 95.000 Ft (tartalmazza az autóbérlés költségeit, a programvezetést, és a fordítást-tolmácsolást).
 5. Étkezés: nehéz megmondani, hiszen mindenkinek mások az igényei. Én kb napi 20-30 €-ból ki szoktam jönni. (Enni persze itthon is kell – ha nem is ennyiért szoktunk 🙂 ) Tehát erre igényeid szerint kb 125 €-t (kb 50.000 Ft-ot) szánj.
Összesen, mindennel együtt kb 335.000 – 365.000 Ft költséggel számolhatsz.

(Pontosítva: kb 265.000 – 295.000 Ft + kb 175 €. A fentiekben 400 Ft-os euró-árfolyammal számoltam.)

 

Málaga, Spanyolország
Málaga, Spanyolország
Málaga, Spanyolország
Málaga, Spanyolország
Málaga, Spanyolország
Málaga, Spanyolország
Ha minden világos, és szeretnél jelentkezni, akkor kérlek, kattints a Nagy Piros Gombra 🙂

 

Nagy Piros Gomb

 

Fontos tudnivalók

Ezt az utazást nem utazási iroda szervezi, ezért nem kell és nem is lehet előre, egy összegben befizetni a részvételi díjat. (A szervezőről, azaz rólam, megtudhatsz többet itt ») (Új ablakban nyílik.)

 • A repülőjegyet mindenki magának veszi meg, online (kérés esetén segítek). Javaslom, hogy ne adj fel csomagot, hanem válaszd a "Regular" jegyet, amellyel a fedélzetre vihetsz egy tízkilós kisbőröndöt és egy kézitáskát. Ezek a tapasztalataim szerint bőven elegendőek egy ilyen útra. (Igazság szerint három-négy napra én be szoktam férni egy kis hátizsákba, és akkor elég a "Value" jegy, de ezt nyilván majd te eldöntöd magad.)
 • A szállást (2-3 ágyas fürdőszobás szobákban) helyben, készpénzben, a szállásadónak kell fizetni.
  (Pontosabban a szállások nagy része le van foglalva, és helyben kell fizetni, de néha én előre lefoglalom és kifizetem, és ennek a díját majd átutalod nekem vagy a helyszínen nekem adod oda készpénzben.)
 • Az étkezéseket helyben, készpénzben vagy kártyával mindenki maga fizeti. A reggeliket a szállások ára általában tartalmazza, ha mégsem, akkor vásárolunk reggelinek valót, vagy beugrunk egy közeli kávézóba. Napközben megállunk egy könnyű ebédre. Többnyire a vacsora lesz a főétkezés, egy helyi étteremben, bár előfordul, hogy sokszor este már nem is vagyunk éhesek 🙂 Mindenesetre ezt közösen döntjük majd el. Az árszint a hazainál némileg magasabb, de nem vészesen drága.
 • A programok díját, a belépőket szintén mindenki maga fizeti - részben a helyszínen, készpénzben vagy kártyával, illetve ahol előre kell foglalni, azt én megteszem az utazás előtt egy-két héttel, és majd átutalod a részedet. Komoly gyalogtúrákra nem kell számítani, de az biztos, hogy elég sokat fogunk sétálni. Tehát készülj kényelmes cipővel, és az átlagos (egész-nap-a-tévé-előtt-punnyadós) erőnlétnél egy egész kicsit több energiával.

Az egyetlen olyan díj, amelyet előre, nekem kell fizetni, az a programvezetés díja. Ebben benne van az én munkadíjam (a programok összeállítása és levezetése, az idegenvezetés, a fordítás, a tolmácsolás), valamint (ha szükséges) az autóbérlés költségei (bérleti díj, biztosítás, üzemanyag, autópályadíjak, parkolási díjak).

A jelentkezés akkor számít véglegesnek, ha ezt a díjat átutaltad a cégem bankszámlájára. Erről a díjról a cégem, az Élményturizmus Marketing Kft állít ki és küld számlát.

A csoportról: fontos, hogy legfeljebb 7 fő fog együtt utazni rajtam kívül. Ez elég nagy létszám ahhoz, hogy a közös költségeket alacsonyan tarthassuk, viszont elég kicsi ahhoz, hogy mindenkire kellő figyelem jusson, hogy az egyéni kéréseket is figyelembe vehessük, azaz hogy jól érezzük magunkat. Az együttélés szabályait természetesen be kell tartani, és valamennyire mindenkinek alkalmazkodnia kell, hiszen azt szeretnénk, hogy mindenkinek szép élmény legyen ez az út. De legalább nem negyvenkilenc másik emberhez kell alkalmazkodnod, igaz? 😉

 

A hivatalos részvételi feltételeket ide kattintva olvashatod el » (Új ablakban nyílik.)

Kalandok Nőknek? Ez meg mi a csuda?

Először értetlenül néztek rám, és aggódtak értem.

Aztán elképedten mondták, hogy én milyen bátor vagyok.

Pedig soha nem voltam bátor. Most sem vagyok az. Csak magabiztos.

 

Érzed úgy néha, hogy valamit egyszerűen nem mersz megcsinálni?

Még az is lehet, hogy tudod, hogy menne, de valami mégis visszatart?

Lehet, hogy csak egy kis magabiztosság hiányzik?

 

Biztosan sokszor hallottad már, hogy “ki kell lépned a komfortzónádból”.

És utáltad, aki ezt mondta, mert neki könnyű, hiszen ő bátor, te viszont nem vagy az.

Ha szeretsz játszani, akkor van erre egy ötletem.

Ír Kaland - sólymos séta

Gyere velem a “Kalandok Nőknek” programra!

 

Mit fogunk csinálni?

 • Elutazunk egy szép helyre, ahol magunkban lehetünk. Legfeljebb hét résztvevő lesz a csoportban.
 • Feladatokat kapsz, mintha egy társasjáték tábláján lépkednél – csak éppen élő helyzetben kell megoldanod őket.
 • Csapatban, de néha egyedül dolgozol, akár még egy kicsit veszélyben is érezheted magad, valójában azonban végig biztonságban leszel, vigyázunk rád.
 • A feladatok egyre nehezednek, de semmilyen előzetes tudás nem kell hozzájuk.
 • Menetközben nősz fel a következő lépéshez, és egyre magabiztosabb leszel.
 • Nem lesz olyan könnyű, mint a távirányítót nyomogatni, de azért nem fogsz halálosan elfáradni sem.
 • És a napi kihívások elvégzése után jön a jutalom! 🙂

 

Természetesen nemcsak dolgozunk, hanem pihenünk is,
és ígérem, hogy mindannyian nagyon jól fogunk szórakozni!

 

Kinek való ez a program?

 • Aki szeret utazni, szereti a kalandokat, szereti a változatosságot.
 • Aki képes alkalmazkodni másokhoz, de azt nem kedveli, ha “csordában terelik”.
 • Aki szeret játszani, rejtvényeket megoldani, elrejtett kincseket megkeresni.
 • Aki szívesen “kilépne a komfortzónájából”, de ezzel pont az a baja, hogy az “nem komfortos”.

 

Inkább ne gyere velünk, ha

 • jobban érzed magad otthon, a megszokott környezetedben.
 • amikor utazol, mindennek legalább négy-, de inkább ötcsillagosnak kell lennie.
 • a hideg ráz a keresztrejtvényektől meg a fejtörőktől, és halálosan félsz attól, hogy eltévedsz.
 • éppen elég magabiztos vagy már most is, és nincs szükséged ebben további fejlődésre.
Tehát - akkor jössz? 😉 Tudod a dolgod! 🙂

 

Nagy Piros Gomb

 

Ne maradj le, iratkozz fel!

Ha szeretnél elsőként értesítést kapni az új kalandokról, ha nem akarsz lemaradni
az érdekes blogbejegyzésekről, akkor iratkozz fel az értesítőre az alábbi űrlapon!

A spameket én is utálom, úgyhogy ígérem, nem fogok semmi olyasmit küldeni, ami zavarna 🙂