Málaga, Spanyolország, 2023. február 15 – 19.

Középkori vár és olívafarm, hajózás naplementekor és séta afrikai hangulatú kisvárosokban…

Gyere velem a télből a tavaszba 🙂

 

Részletek

Találkozó:

2023. február 15-én, szerdán, délelőtt 11:00-kor, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálján, az indulási oldalon, az Utasfelvétel (Check-in) pultok előtt.

 

Program:

Szerdán este busszal (a jegy ára 4 € / fő) megyünk a szállásunkra, ahol négy éjszakát töltünk. Egy kis szállodában leszünk (itt nézheted meg »), ugyan elvileg csak kétcsillagos, de sok értékelés szerint többet érdemelne. Viszonylag közel van mindenhez, és biztonságos parkolót is ad az autónknak. Ehhez képest csak 13.750 Ft / fő / éj a díja, azaz összesen 55.000 Ft / fő. Ezután a közelben megvacsorázunk, és egy kis ismerkedő estet tartunk.

Másnap (csütörtökön) megreggelizünk a közelben, azután egy városnézéssel egybekötött szórakoztató feladatsort oldunk meg, amelyek kicsit próbára tesznek, és amelyeknek a megoldásával garantáltan nő az önbizalmad. Közben meglátogatjuk Málaga leghíresebb látnivalóit, és felfedezzük a helyiek által ajánlott kávézókat és éttermeket is. Bármikor megállhatunk és szüneteltethetjük a játékot, nem kell sietnünk sehová. De ennél több részletet nem árulhatok el – mert pont ez a lényeg! 🙂

Este egyórás hajózásra megyünk Málaga tengeröblében, és közben megcsodáljuk a naplementét. A Sunset Cruise részvételi díja 15 € / fő.

Pénteken reggel elmegyek az autóért a repülőtérre, felveszlek a szálláson, és egész napos kirándulásra indulunk. Bevesszük magunkat a Sierra Nevada hegyei közé; megnézzük Ronda kivárost, amely a neve magyarul hangzó jelentésével ellentétben sokak szerint a világ legszebb városa; majd ellátogatunk egy közeli olíva-ligetbe, ahol megismertetnek minket az olívaolaj készítésének titkaival és változatos felhasználásával, illetve meg is kóstolhatjuk a termékeiket. A program ára 20 € / fő. Ezután még sétálunk egyet a tipikusan andalúziai Zahara de la Sierra faluban, amely a hegytetőn álló középkori erőd és a völgybéli mesterséges tó között igazán elbűvölő látványt nyújt.

Szombaton ismét autóval kirándulunk, ezúttal visszatérve a tengerpartra. Marbella a Costa del Sol csodálatosabbnál csodálatosabb strandjai közül a legszebbnek mondott, ezt muszáj lesz a saját szemünkkel ellenőrizni 🙂 Jachtkikötőjében és pompás part menti sétányán akár hírességekkel is találkozhatunk. És ha már Dél-Spanyolországban járunk, nem hagyhatjuk ki, hogy átkukkantsunk Afrikába: elautózunk Gibraltárba, egészen a Punta de Europa (azaz az Európa-pont) szélére, ahonnan lenyűgöző a kilátás. Európának azonban nem ez a legdélibb pontja, ahhoz egy kicsit még tovább kell mennünk, Tarifába, amely egyébként híresen jó szörfözőhely. Sajnos nem lehet lemenni egészen a csücsökig, de azért így is gyönyörű, főleg, ha felkapaszkodunk a Castillo de Santa Catalina tetejére; de a homokos strand és az afrikai hangulatú kisváros maga is megér egy sétát.

Vasárnap már csak egy gyors reggelire van időnk, és indulunk a repülőtérre.

 

Utazás repülővel:

Vásárold meg a repülőjegyedet a Ryanair oldalán – kattints ide »

  • odafelé 2023. február 15., szerda, FR 4245 járat, indulás Budapestről 14:10-kor, érkezés Málagába 17:45-kor (repülési idő 3 óra 35 perc);
  • visszafelé 2023. február 19., vasárnap, FR 4246 járat, indulás Málagából 10:15-kor, érkezés Budapestre 13:35-kor (repülési idő 3 óra 20 perc).

A fenti zöld link egyenesen a megfelelő helyre visz, csak ki kell jelölnöd a járatokat, dönteni a Value és a Regular viteldíj között, majd meg kell adnod az adataidat egy regisztrációval (vagy be kell jelentkezned, ha már van Ryanair fiókod). Lépkedj tovább a folyamaton, válaszd ki az ülőhelyed, add hozzá az extrákat, ha akarod, és végül fizesd ki a repülőjegyet.

Az utasfelvételt magadnak kell elvégezned, ekkor tudod letölteni a beszállókártyákat. Ezeket érdemes kinyomtatva magaddal vinned, bár úgy is elfogadják, ha felmutatod a telefonodon, de azért biztos, ami biztos, legyen nálad papír példány.

 

Költségek összesítve:
  1. Repülőjegy: 46.794 Ft-tól 61.060 Ft-ig jegytípustól függően (ilyen rövid útra én a Value jegyet szoktam választani, csomagfeladás nélkül, hiszen végül is csak négy váltás fehérneműt kell vinni, estélyire nem lesz szükség 🙂 ),
    plusz a biztosítás (ezt ott veszed meg, ahol akarod – ha a Ryanair-ét választod, az 6.402 Ft).
  2. Szállás: 13.750 Ft fejenként és éjszakánként, kétágyas szobákban, azaz 55.000 Ft a teljes költség. Étkezést nem tartalmaz, reggelit sem.
  3. Buszjegy és belépőjegyek: összesen 39 €, azaz kb 16.000 Ft.
  4. Túravezetés díja: 50.000 Ft (tartalmazza az autóbérlés költségeit, a programvezetést, és a fordítást-tolmácsolást).
  5. Étkezés: nehéz megmondani, hiszen mindenkinek mások az igényei. Én kb napi 20-30 €-ból ki szoktam jönni. (Enni persze itthon is kell – ha nem is ennyiért szoktunk 🙂 ) Tehát erre igényeid szerint kb 100 €-t (kb 40.000 Ft-ot) szánj.
Összesen, mindennel együtt kb 215.000 – 235.000 Ft költséggel számolhatsz.

(Pontosítva: kb 160.000 – 180.000 Ft + kb 140 €. A fentiekben 400 Ft-os euró-árfolyammal számoltam.)

 

Málaga, Spanyolország
Málaga, Spanyolország
Málaga, Spanyolország
Málaga, Spanyolország
Málaga, Spanyolország