Málaga, Spanyolország, 2023. február 15-19.

Középkori vár és olívafarm, hajózás naplementekor és séta afrikai hangulatú kisvárosokban…

Gyere velem a télből a tavaszba 🙂

Részletek

Találkozó:

2023. február 15-én, szerdán, délelőtt 11:00-kor, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálján, az indulási oldalon, az Utasfelvétel (Check-in) pultok előtt.

 

Program:

Szerdán este busszal (a jegy ára 4 € / fő) megyünk a szállásunkra, ahol négy éjszakát töltünk. Egy kis szállodában leszünk (itt nézheted meg »), ugyan elvileg csak kétcsillagos, de sok értékelés szerint többet érdemelne. Viszonylag közel van mindenhez, és biztonságos parkolót is ad az autónknak. Ehhez képest csak 13.750 Ft / fő / éj a díja, azaz összesen 55.000 Ft / fő. Ezután a közelben megvacsorázunk, és egy kis ismerkedő estet tartunk.

Másnap (csütörtökön) megreggelizünk a közelben, azután egy városnézéssel egybekötött szórakoztató feladatsort oldunk meg, amelyek kicsit próbára tesznek, és amelyeknek a megoldásával garantáltan nő az önbizalmad. Közben meglátogatjuk Málaga leghíresebb látnivalóit, és felfedezzük a helyiek által ajánlott kávézókat és éttermeket is. Bármikor megállhatunk és szüneteltethetjük a játékot, nem kell sietnünk sehová. De ennél több részletet nem árulhatok el – mert pont ez a lényeg! 🙂

Este egyórás hajózásra megyünk Málaga tengeröblében, és közben megcsodáljuk a naplementét. A Sunset Cruise részvételi díja 15 € / fő.

Pénteken reggel elmegyek az autóért a repülőtérre, felveszlek a szálláson, és egész napos kirándulásra indulunk. Bevesszük magunkat a Sierra Nevada hegyei közé; megnézzük Ronda kivárost, amely a neve magyarul hangzó jelentésével ellentétben sokak szerint a világ legszebb városa; majd ellátogatunk egy közeli olíva-ligetbe, ahol megismertetnek minket az olívaolaj készítésének titkaival és változatos felhasználásával, illetve meg is kóstolhatjuk a termékeiket. A program ára 20 € / fő. Ezután még sétálunk egyet a tipikusan andalúziai Zahara de la Sierra faluban, amely a hegytetőn álló középkori erőd és a völgybéli mesterséges tó között igazán elbűvölő látványt nyújt.

Szombaton ismét autóval kirándulunk, ezúttal visszatérve a tengerpartra. Marbella a Costa del Sol csodálatosabbnál csodálatosabb strandjai közül a legszebbnek mondott, ezt muszáj lesz a saját szemünkkel ellenőrizni 🙂 Jachtkikötőjében és pompás part menti sétányán akár hírességekkel is találkozhatunk. És ha már Dél-Spanyolországban járunk, nem hagyhatjuk ki, hogy átkukkantsunk Afrikába: elautózunk Gibraltárba, egészen a Punta de Europa (azaz az Európa-pont) szélére, ahonnan lenyűgöző a kilátás. Európának azonban nem ez a legdélibb pontja, ahhoz egy kicsit még tovább kell mennünk, Tarifába, amely egyébként híresen jó szörfözőhely. Sajnos nem lehet lemenni egészen a csücsökig, de azért így is gyönyörű, főleg, ha felkapaszkodunk a Castillo de Santa Catalina tetejére; de a homokos strand és az afrikai hangulatú kisváros maga is megér egy sétát.

Vasárnap már csak egy gyors reggelire van időnk, és indulunk a repülőtérre.

 

Utazás repülővel:

Vásárold meg a repülőjegyedet a Ryanair oldalán – kattints ide »

 • odafelé 2023. február 15., szerda, FR 4245 járat, indulás Budapestről 14:10-kor, érkezés Málagába 17:45-kor (repülési idő 3 óra 35 perc);
 • visszafelé 2023. február 19., vasárnap, FR 4246 járat, indulás Málagából 10:15-kor, érkezés Budapestre 13:35-kor (repülési idő 3 óra 20 perc).

A fenti zöld link egyenesen a megfelelő helyre visz, csak ki kell jelölnöd a járatokat, dönteni a Value és a Regular viteldíj között, majd meg kell adnod az adataidat egy regisztrációval (vagy be kell jelentkezned, ha már van Ryanair fiókod). Lépkedj tovább a folyamaton, válaszd ki az ülőhelyed, add hozzá az extrákat, ha akarod, és végül fizesd ki a repülőjegyet.

Az utasfelvételt magadnak kell elvégezned, ekkor tudod letölteni a beszállókártyákat. Ezeket érdemes kinyomtatva magaddal vinned, bár úgy is elfogadják, ha felmutatod a telefonodon, de azért biztos, ami biztos, legyen nálad papír példány.

 

Költségek összesítve:
 1. Repülőjegy: 46.794 Ft-tól 61.060 Ft-ig jegytípustól függően (ilyen rövid útra én a Value jegyet szoktam választani, csomagfeladás nélkül, hiszen végül is csak négy váltás fehérneműt kell vinni, estélyire nem lesz szükség 🙂 ),
  plusz a biztosítás (ezt ott veszed meg, ahol akarod – ha a Ryanair-ét választod, az 6.402 Ft).
 2. Szállás: 13.750 Ft fejenként és éjszakánként, kétágyas szobákban, azaz 55.000 Ft a teljes költség. Étkezést nem tartalmaz, reggelit sem.
 3. Buszjegy és belépőjegyek: összesen 39 €, azaz kb 16.000 Ft.
 4. Túravezetés díja: 50.000 Ft (tartalmazza az autóbérlés költségeit, a programvezetést, és a fordítást-tolmácsolást).
 5. Étkezés: nehéz megmondani, hiszen mindenkinek mások az igényei. Én kb napi 20-30 €-ból ki szoktam jönni. (Enni persze itthon is kell – ha nem is ennyiért szoktunk 🙂 ) Tehát erre igényeid szerint kb 100 €-t (kb 40.000 Ft-ot) szánj.
Összesen, mindennel együtt kb 215.000 – 235.000 Ft költséggel számolhatsz.

(Pontosítva: kb 160.000 – 180.000 Ft + kb 140 €. A fentiekben 400 Ft-os euró-árfolyammal számoltam.)

 

Málaga, Spanyolország
Málaga, Spanyolország
Málaga, Spanyolország
Málaga, Spanyolország
Málaga, Spanyolország

Fontos tudnivalók

Ezt az utazást nem utazási iroda szervezi, ezért nem kell és nem is lehet előre, egy összegben befizetni a részvételi díjat. (A szervezőről, azaz rólam, megtudhatsz többet itt ») (Új ablakban nyílik.)

 • A repülőjegyet mindenki magának veszi meg, online (kérés esetén segítek). Javaslom, hogy ne adj fel csomagot, hanem válaszd a "Regular" jegyet, amellyel a fedélzetre vihetsz egy tízkilós kisbőröndöt és egy kézitáskát. Ezek a tapasztalataim szerint bőven elegendőek egy ilyen útra. (Igazság szerint három-négy napra én be szoktam férni egy kis hátizsákba, és akkor elég a "Value" jegy, de ezt nyilván majd te eldöntöd magad.)
 • A szállást (2-3 ágyas fürdőszobás szobákban) helyben, készpénzben, a szállásadónak kell fizetni.
  (Pontosabban a szállások nagy része le van foglalva, és helyben kell fizetni, de néha én előre lefoglalom és kifizetem, és ennek a díját majd átutalod nekem vagy a helyszínen nekem adod oda készpénzben.)
 • Az étkezéseket helyben, készpénzben vagy kártyával mindenki maga fizeti. A reggeliket a szállások ára általában tartalmazza, ha mégsem, akkor vásárolunk reggelinek valót, vagy beugrunk egy közeli kávézóba. Napközben megállunk egy könnyű ebédre. Többnyire a vacsora lesz a főétkezés, egy helyi étteremben, bár előfordul, hogy sokszor este már nem is vagyunk éhesek 🙂 Mindenesetre ezt közösen döntjük majd el. Az árszint a hazainál némileg magasabb, de nem vészesen drága.
 • A programok díját, a belépőket szintén mindenki maga fizeti - részben a helyszínen, készpénzben vagy kártyával, illetve ahol előre kell foglalni, azt én megteszem az utazás előtt egy-két héttel, és majd átutalod a részedet. Komoly gyalogtúrákra nem kell számítani, de az biztos, hogy elég sokat fogunk sétálni. Tehát készülj kényelmes cipővel, és az átlagos (egész-nap-a-tévé-előtt-punnyadós) erőnlétnél egy egész kicsit több energiával.

Az egyetlen olyan díj, amelyet előre, nekem kell fizetni, az a programvezetés díja. Ebben benne van az én munkadíjam (a programok összeállítása és levezetése, az idegenvezetés, a fordítás, a tolmácsolás), valamint (ha szükséges) az autóbérlés költségei (bérleti díj, biztosítás, üzemanyag, autópályadíjak, parkolási díjak).

A jelentkezés akkor számít véglegesnek, ha ezt a díjat átutaltad a cégem bankszámlájára. Erről a díjról a cégem, az Élményturizmus Marketing Kft állít ki és küld számlát.

A csoportról: fontos, hogy legfeljebb 7 fő fog együtt utazni rajtam kívül. Ez elég nagy létszám ahhoz, hogy a közös költségeket alacsonyan tarthassuk, viszont elég kicsi ahhoz, hogy mindenkire kellő figyelem jusson, hogy az egyéni kéréseket is figyelembe vehessük, azaz hogy jól érezzük magunkat. Az együttélés szabályait természetesen be kell tartani, és valamennyire mindenkinek alkalmazkodnia kell, hiszen azt szeretnénk, hogy mindenkinek szép élmény legyen ez az út. De legalább nem negyvenkilenc másik emberhez kell alkalmazkodnod, igaz? 😉

 

A hivatalos részvételi feltételeket ide kattintva olvashatod el » (Új ablakban nyílik.)

Kalandok Nőknek? Ez meg mi a csuda?

Először értetlenül néztek rám, és aggódtak értem.

Aztán elképedten mondták, hogy én milyen bátor vagyok.

Pedig soha nem voltam bátor. Most sem vagyok az. Csak magabiztos.

 

Érzed úgy néha, hogy valamit egyszerűen nem mersz megcsinálni?

Még az is lehet, hogy tudod, hogy menne, de valami mégis visszatart?

Lehet, hogy csak egy kis magabiztosság hiányzik?

 

Biztosan sokszor hallottad már, hogy “ki kell lépned a komfortzónádból”.

És utáltad, aki ezt mondta, mert neki könnyű, hiszen ő bátor, te viszont nem vagy az.

Ha szeretsz játszani, akkor van erre egy ötletem.

Ír Kaland - sólymos séta

Gyere velem a “Kalandok Nőknek” programra!

 

Mit fogunk csinálni?

 • Elutazunk egy szép helyre, ahol magunkban lehetünk. Legfeljebb hét résztvevő lesz a csoportban.
 • Feladatokat kapsz, mintha egy társasjáték tábláján lépkednél – csak éppen élő helyzetben kell megoldanod őket.
 • Csapatban, de néha egyedül dolgozol, akár még egy kicsit veszélyben is érezheted magad, valójában azonban végig biztonságban leszel, vigyázunk rád.
 • A feladatok egyre nehezednek, de semmilyen előzetes tudás nem kell hozzájuk.
 • Menetközben nősz fel a következő lépéshez, és egyre magabiztosabb leszel.
 • Nem lesz olyan könnyű, mint a távirányítót nyomogatni, de azért nem fogsz halálosan elfáradni sem.
 • És a napi kihívások elvégzése után jön a jutalom! 🙂

 

Természetesen nemcsak dolgozunk, hanem pihenünk is,
és ígérem, hogy mindannyian nagyon jól fogunk szórakozni!

 

Kinek való ez a program?

 • Aki szeret utazni, szereti a kalandokat, szereti a változatosságot.
 • Aki képes alkalmazkodni másokhoz, de azt nem kedveli, ha “csordában terelik”.
 • Aki szeret játszani, rejtvényeket megoldani, elrejtett kincseket megkeresni.
 • Aki szívesen “kilépne a komfortzónájából”, de ezzel pont az a baja, hogy az “nem komfortos”.

 

Inkább ne gyere velünk, ha

 • jobban érzed magad otthon, a megszokott környezetedben.
 • amikor utazol, mindennek legalább négy-, de inkább ötcsillagosnak kell lennie.
 • a hideg ráz a keresztrejtvényektől meg a fejtörőktől, és halálosan félsz attól, hogy eltévedsz.
 • éppen elég magabiztos vagy már most is, és nincs szükséged ebben további fejlődésre.
Tehát - akkor jössz? 😉 Tudod a dolgod! 🙂

 

Nagy Piros Gomb

 

Ne maradj le, iratkozz fel!

Ha szeretnél elsőként értesítést kapni az új kalandokról, ha nem akarsz lemaradni
az érdekes blogbejegyzésekről, akkor iratkozz fel az értesítőre az alábbi űrlapon!

A spameket én is utálom, úgyhogy ígérem, nem fogok semmi olyasmit küldeni, ami zavarna 🙂