Lombardia, Olaszország, 2024. május 31. – június 5.

Magas hegyek és mélykék tavak. Ezerkétszáz éves óváros és a valódi stracciatella.

Gyere velem az Észak-Olasz Tóvidékre 🙂

 

Olaszország északi részén, Lombardia tartományban, a svájci határ közelében több lenyűgöző szépségű tavat találunk. A magas hegyek között húzódó mélykék vizek mentén kis ékszerdobozok, hangulatos kisvárosok utcáin kószálunk, hegyoldalain kirándulunk, és természetesen hajózunk, hiszen a látvány a vízről a legszebb.

 

Részletek

Találkozó:

2024. május 31-én, pénteken, 8:30 órakor Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálján, az indulási oldalon, a biztonsági ellenőrzés bejárata előtt, az emeletre vezető mozgólépcső oldalában (szemben a Relay bejáratával).

 

Utazás repülővel:
 • odafelé 2024. május 31., péntek, indulás Budapestről 10:50-kor, érkezés Bergamoba 12:25-kor (repülési idő 1 óra 35 perc);
 • visszafelé 2024. június 5., szerda, indulás Bergamoból 12:35-kor, érkezés Budapestre 14:05-kor (repülési idő 1 óra 30 perc).

 

Program:

Pénteken érkezés után először Bergamo óvárosában merülünk el. Sikló visz fel minket a dombra, ahol a világörökség részét képező XVI. századi várfallal körülvett, fantasztikus hangulatú (és nem is annyira ismert) város nevezetességeit nézzük meg, kószálunk a keskeny utcákon, és élvezzük az ízeket. Tudtad, hogy itt találták fel a stracciatella fagyit? Ha ezt megkóstolod, többé soha nem tudsz ugyanúgy nézni egy fagylaltra 🙂

Ezután beülünk a mikrobuszba és elmegyünk a szállásunkra, egy kis szállodába a Lago d’Iseo, azaz az Iseói-tó partján, gyönyörű panorámával minden ablakból (itt nézheted meg »), ahol öt éjszakát töltünk, kétágyas, fürdőszobás szobákban. A díja a teljes tartózkodásra összesen 250 € / fő, bőséges, finom reggelivel. (A lefoglalt szobák közül az egyikhez erkély tartozik, annak az ára 300 € / fő – a szobát jelentkezési sorrendben lehet majd kiválasztani.) A szállodához tartozó étteremben akár minden nap vacsorázhatunk, így napközben nyugodtan tudjuk élvezni a kirándulást.

A következő napokon, szombaton, vasárnap, hétfőn és kedden bejárjuk az Észak-Olasz Tóvidéket. Pontos (napra-órára lebontott) programot most még nem írok, egy ennyire kis csoport igen rugalmas, tudunk alkalmazkodni az igényekhez. Ezért ha van, amit mindenképpen szeretnél megnézni, és én nem írtam róla, akkor javaslom, hogy írj nekem egy üzenetet a moni [@] kalandok-noknek [.] hu címre (bocs, szándékosan nem kattintható, védekezés a spamrobotok ellen…)

Amit biztosan nem hagyunk ki:

 • kirándulás a tavak körül (rengeteg megállóval 🙂 ) és hajózás a tavakon: Lago MaggioreLago di Como (Comói-tó), Lago d’Iseo (Iseói-tó), Lago d’Idro, Lago di Garda (Garda-tó), 
 • séta a tóparti kisvárosokban: Stresa, Bellagio, Varenna, és ahol éppen megtetszik,
 • Statua di San Carlo Borromeo (a világ második legnagyobb, 35 m magas bronzszobra, amelynek a tetejébe – a fejébe – be is lehet menni),
 • Villa Monastero (volt kolostor, most látogatható épület, gyönyörű parkkal, növényritkaságokkal),
 • Funicolare Como – Brunate (sikló a tó partjáról az előkelő villákkal teli domboldalra),
 • Orrido di Bellano (függőhídon megközelíthető, 15 millió éves szurdok vízeséssel),

és még számtalan gyönyörű hely, ahol érdemes megállni és magunkba szívni a látnivalókat.

 

Utolsó napunkon, szerdán már csak arra lesz időnk, hogy még egyszer békésen megreggelizzünk a tóra néző teraszon, mielőtt el kell indulnunk a repülőtérre.

 

Költségek összesítve:

 1. Repülőjegy: a mai napon 31.382 Ft Basic viteldíjjal (csak egy kézipoggyász) plusz extrák,
  vagy 52.524 Ft Regular viteldíjjal (két kézipoggyász és elsőbbségi beszállás) plusz extrák,
  – az árak a repülőtársaság foglalási rendszerében bármikor bármeddig emelkedhetnek;
  plusz a biztosítás (ezt ott veszed meg, ahol akarod – ha a Ryanairét választod, az 6.308 Ft).
 2. Szállás: kétágyas szobában 250 € (kb 100.000 Ft) az öt éjszakára, reggelivel, illetve
  az erkélyes szobában 300 € (kb 120.000 Ft) – szobaválasztásodat kérlek, jelezd a jelentkezési űrlap Megjegyzés rovatában.
 3. Belépőjegyek: mindenre összesen kb 80 € (kb 32.000 Ft).
 4. Túravezetés díja: 170.000 Ft (tartalmazza az autóbérlés költségeit, a programvezetést, és a fordítást-tolmácsolást).
 5. Étkezés: nehéz megmondani, hiszen mindenkinek mások az igényei. Én kb napi 20-30 €-ból ki szoktam jönni. (Enni persze itthon is kell – ha nem is ennyiért szoktunk 🙂 ) Tehát erre igényeid szerint kb 150 €-t (kb 60.000 Ft-ot) szánj.
Összesen, mindennel együtt kb 400.000 – 440.000 Ft költséggel számolhatsz.

(Pontosítva: kb 210.000 – 230.000 Ft + kb 480 – 530 €. A fentiekben 400 Ft-os euró-árfolyammal számoltam.)

 

Comói-tó, Lombardia, Olaszország
Bergamo, Lombardia, Olaszország
Bellagio, Lombardia, Olaszország
Hajózás a Comói-tavon, Lombardia, Olaszország