Andalúzia, 2024. február 19 – 24.

Mórok és spanyolok, középkori kastélyok és kertek, olívafarm, hajózás naplementekor, flamenco…

Gyere velem a télből a tavaszba 🙂

 

BETELT – MÁR CSAK VÁRÓLISTA! Jelentkezz, és értesítünk, ha felszabadul egy hely. »

 

Részletek

Találkozó:

2024. február 19-én, hétfőn, 14:00 órakor Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálján, az indulási oldalon, a biztonsági ellenőrzés bejárata előtt, az emeletre vezető mozgólépcső oldalában (szemben a Relay bejáratával).

 

Utazás repülővel:
 • odafelé 2024. február 19., hétfő, indulás Budapestről 16:10-kor, érkezés Málagába 19:45-kor (repülési idő 3 óra 35 perc);
 • visszafelé 2024. február 24., szombat, indulás Málagából 16:00-kor, érkezés Budapestre 19:25-kor (repülési idő 3 óra 25 perc).

 

Program:

Hétfőn este taxival (ára 10 € / fő) megyünk a szállásunkra Málagában, ahol öt éjszakát töltünk. Saját lakásunk lesz (itt nézheted meg ») egy tengerparti társasházban, kétágyas szobákkal. Az étkezést magunknak biztosítjuk. A díja a teljes tartózkodásra összesen 220 € / fő. Mivel elég későn érünk oda, hozz magaddal szendvicset, nehogy éhesen kelljen aludni menned.

Másnap (kedden) megreggelizünk a közelben (vagy leugrunk egy boltba és készítünk magunknak reggelit), azután egy városnézéssel egybekötött szórakoztató feladatsort oldunk meg, amelyek kicsit próbára tesznek, és amelyeknek a megoldásával garantáltan nő az önbizalmad. Közben meglátogatjuk Málaga leghíresebb látnivalóit, és felfedezzük a helyiek által ajánlott kávézókat és éttermeket is. Bármikor megállhatunk és szüneteltethetjük a játékot, nem kell sietnünk sehová. De ennél több részletet nem árulhatok el – mert pont ez a lényeg! 🙂

Kora este egyórás hajózásra megyünk Málaga tengeröblében, és közben megcsodáljuk a naplementét. A Sunset Cruise részvételi díja 18 €. És ezzel még nincs vége a napnak: miután visszaérkezünk a kikötőbe, átsétálunk az Alegría Flamenco y Gastronomia színházba, és egy csodás flamenco-show mellett vacsorázhatunk (belépődíj: 25 €).

Szerdán reggel együtt elmegyünk az autóért a repülőtérre, és egész napos kirándulásra indulunk. Bevesszük magunkat a Sierra Nevada hegyei közé, és ellátogatunk egy olíva-ligetbe, ahol megismertetnek minket az olívaolaj készítésének titkaival és változatos felhasználásával, illetve meg is kóstolhatjuk a termékeiket (a program ára 20 €). Ezután megnézzük Ronda kisvárost, amely a neve magyarul hangzó jelentésével ellentétben sokak szerint a világ legszebb városa. Majd autózunk még kicsit a hegyek között, és sétálunk egyet a tipikusan andalúziai Zahara de la Sierra faluban, amely a hegytetőn álló középkori erőd és a völgybéli mesterséges tó között igazán elbűvölő látványt nyújt.

Csütörtökön ismét autóval kirándulunk, ezúttal visszatérve a tengerpartra. Ha már Spanyolország déli részén járunk, nem hagyhatjuk ki, hogy átkukkantsunk Afrikába: elautózunk Gibraltárba, és egy helyi mikrobusszal körbejárjuk „A Sziklát”. Itt nemcsak a lenyűgöző kilátásban gyönyörködhetünk, de a fantasztikus cseppkőbarlangot, az üvegpadlójú kilátót és az angolok stratégiai alagútját is megnézzük, és lesz módunk a majmokkal barátkozni. A program díja 45 €, minden belépőjegyet tartalmaz. Európa legdélibb pontjához egy kicsit még tovább kell mennünk, Tarifába, amely egyébként híresen jó szörfözőhely, és gyönyörű látvány, ahogy összeér az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger.

Pénteken a másik irányba indulunk a tengerparton, és először könnyű gyalogtúrát teszünk egy gyönyörű hegyvidéki parkban. Azután az úticélunk Granada, ahol a vasárnapihoz hasonlóan egy kalandos játék során fedezzük fel a várost: meglátogatjuk a fő nevezetességeket, mint a granadai Katedrális (belépődíj: 5 €), a Plaza Isabel La Católica, a Plaza Nueva, beülünk egy fantasztikus belsőépítészetű étterembe csokis churrost enni, majd hosszabb időt szánunk a híres Alhambra csodálatos épületeire és kertjeire (belépődíj: 19 €).

Szombaton még van egy fél napunk szabadon, ezt a csoport szavazata alapján két helyen tölthetjük: vagy elautózunk Marbella partjára, amely a Costa del Sol csodálatosabbnál csodálatosabb strandjai közül a legszebbnek mondott (a saját szemünkkel kellene ellenőrizni 🙂 ), vagy maradhatunk Málagában is, megnézni a híres csarnokot, az Atarazanast, amelyet egy mór hajóépítő dokkból alakítottak át (és ilyenkor, szombat délelőtt nyüzsgő piac van itt), vagy csak még egy kicsit kószálni a városban. Utána el kell indulnunk a repülőtérre, hogy délután 2-re odaérjünk.

 

Költségek összesítve:

 1. Repülőjegy: a mai napon 60.782 Ft Basic viteldíjjal (csak egy kézipoggyász) plusz extrák,
  vagy 71.982 Ft Regular viteldíjjal (két kézipoggyász és elsőbbségi beszállás) plusz extrák,
  – az árak a repülőtársaság foglalási rendszerében bármikor bármeddig emelkedhetnek;
  plusz a biztosítás (ezt ott veszed meg, ahol akarod – ha a Ryanairét választod, az 6.238 Ft).
 2. Szállás: kétágyas szobában 220 € (kb 88.000 Ft) az öt éjszakára, ellátás nélkül.
 3. Belépőjegyek: mindenre összesen 142 € (kb 56.000 Ft).
 4. Túravezetés díja: 170.000 Ft (tartalmazza az autóbérlés költségeit, a programvezetést, és a fordítást-tolmácsolást).
 5. Étkezés: nehéz megmondani, hiszen mindenkinek mások az igényei. Én kb napi 20-30 €-ból ki szoktam jönni. (Enni persze itthon is kell – ha nem is ennyiért szoktunk 🙂 ) Tehát erre igényeid szerint kb 150 €-t (kb 60.000 Ft-ot) szánj.
Összesen, mindennel együtt kb 440.000 – 460.000 Ft költséggel számolhatsz.

(Pontosítva: kb 240.000 – 260.000 Ft + kb 510 €. A fentiekben 400 Ft-os euró-árfolyammal számoltam.)

 

Málaga, Spanyolország
Málaga, Spanyolország
Málaga, Spanyolország
Málaga, Spanyolország
Ha minden világos, és szeretnél jelentkezni, akkor kérlek, kattints a Nagy Piros Gombra 🙂

 

Nagy Piros Gomb

 

(Ne aggódj: a gombra kattintva még nem kell fizetned.)

Fontos tudnivalók

Ezt a programot nem utazási iroda szervezi, ezért nem kell és nem is lehet előre, egy összegben befizetni a részvételi díjat. (A szervezőről, azaz rólam, megtudhatsz többet itt ») (Új ablakban nyílik.)

 • A repülőjegyet mindenki magának veszi meg, online (kérés esetén segítek). Javaslom, hogy ne adj fel csomagot, hanem válaszd azt a jegytípust, amellyel a fedélzetre vihetsz egy tízkilós kisbőröndöt és egy kézitáskát. Ezek a tapasztalataim szerint bőven elegendőek egy ilyen útra. (Igazság szerint három-négy napra én be szoktam férni egy kis hátizsákba, és akkor elég az olcsóbb jegy, de ezt nyilván majd te eldöntöd magad - illetve a hosszabb utakra természetesen már kell a tízkilós kisbőrönd.)
 • A szállást (általában 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban, esetenként egy teljes lakásban vagy házban) helyben, készpénzben, a szállásadónak kell fizetni.
  (Pontosabban a szállásokat természetesen előre lefoglalom, és a nagy részüknél helyben kell fizetni, de némelyiknél előre kérik - ilyenkor én kifizetem a szállást, és a részedet majd átutalod nekem vagy érkezéskor megadod készpénzben.)
  FONTOS: nem mindig van lehetőség egyágyas elhelyezésre. Ha van egyágyas (double, tehát franciaágyas, vagy single, tehát egyágyas) szoba, akkor annak általában magasabb a díja. Ha nincs egyágyas szoba, és egy kétágyasban (twin, azaz két külön ágy) szeretnél egyedül lenni, akkor kétszeres árat kell fizetned a szállásért.
 • Az étkezéseket helyben, készpénzben vagy kártyával mindenki maga fizeti. A reggeliket a szállások ára általában tartalmazza, ha mégsem, akkor vásárolunk reggelinek valót, vagy beugrunk egy közeli kávézóba. Napközben megállunk egy könnyű ebédre. Többnyire a vacsora a főétkezés, étteremben. Ezt közösen döntjük majd el, természetesen megszavazhatjuk, hogy napközben együnk komolyabbat és este könnyebbet. Az árszint a hazainál némileg magasabb, de nem vészesen drága.
 • A programok díját, a belépőket szintén mindenki maga fizeti - részben a helyszínen, készpénzben vagy kártyával, illetve ahol előre kell foglalni, azt én megteszem az utazás előtt egy-két héttel, és a részedet majd átutalod nekem vagy érkezéskor megadod készpénzben. A helyi látványosságoknál illetve városi sétáknál, ahol lehetséges, helyi idegenvezetőt fogadunk.
 • Komoly gyalogtúrákra nem kell számítani, de az biztos, hogy elég sokat fogunk sétálni. Tehát készülj kényelmes cipővel, és az átlagos (egész-nap-a-tévé-előtt-punnyadós) erőnlétnél egy egész kicsit több energiával.

Az egyetlen olyan díj, amelyet előre, nekem kell fizetni, az a programvezetés díja. Ebben benne van az én munkadíjam (a programok összeállítása és levezetése, a csoportkísérés, a fordítás, a tolmácsolás), valamint (ahol szükséges) a mikrobusz költségei (bérleti díj, biztosítás, üzemanyag, autópályadíjak, parkolási díjak). A tolmácsoláshoz Tour Guide készülékeket biztosítok, így a többi résztvevőt és a helyi programvezetőket nem zavarva, halkan tudok beszélni, és te egyenesen a füledben hallod. (Mindenki saját, új, bontatlan csomagolású fülhallgatót kap, amelyet megtarthat az út után.)

A jelentkezés akkor számít véglegesnek, ha a programvezetés díját átutaltad. Erről a díjról a cégem, az Élményturizmus Marketing Kft vagy az egyéni vállalkozásom, a Roisín Dubh Adventure Tours állít ki és küld számlát.

A csoportról: fontos, hogy legfeljebb 7 fő fog együtt utazni rajtam kívül. Ez elég nagy létszám ahhoz, hogy a közös költségeket alacsonyan tarthassuk, viszont elég kicsi ahhoz, hogy mindenkire kellő figyelem jusson, hogy az egyéni kéréseket is figyelembe vehessük, azaz hogy jól érezzük magunkat. Az együttélés szabályait természetesen be kell tartani, és valamennyire mindenkinek alkalmazkodnia kell, hiszen azt szeretnénk, hogy mindenkinek szép élmény legyen ez az út. De legalább nem negyvenkilenc másik emberhez kell alkalmazkodnod, igaz? 😉

A szállásokról: ezen a téren a külföld meglehetősen drága. Igyekszem megfizethető, de kényelmes és tiszta szálláshelyeket választani, lehetőleg olyanokat, ahol magam is jártam már korábban, és jók voltak a tapasztalataim, vagy legalább olyanokat, ahol sok a kedvező vélemény. Fontos, hogy ne számíts luxusra, és fogadd el a helyi sajátosságokat (két külön csap a mosdónál a hideg és a meleg víznek, elektromos zuhanyzók mozdíthatatlan zuhanyfejjel, helyenként brit típusú konnektorok - átalakítókat sokfelé lehet kapni - és ehhez hasonlók). Ezek nem a hibái, hanem a tulajdonságai a szálláshelyeknek, és hozzátartoznak egy idegen kultúra megismeréséhez, azaz a Kalandhoz 🙂

 

A hivatalos részvételi feltételeket ide kattintva olvashatod el » (Új ablakban nyílik.)

Kalandok Nőknek? Ez meg mi a csuda?

Először értetlenül néztek rám, és aggódtak értem.

Aztán elképedten mondták, hogy én milyen bátor vagyok.

Pedig soha nem voltam bátor. Most sem vagyok az. Csak magabiztos.

 

Érzed úgy néha, hogy valamit egyszerűen nem mersz megcsinálni?

Még az is lehet, hogy tudod, hogy menne, de valami mégis visszatart?

Lehet, hogy csak egy kis magabiztosság hiányzik?

 

Biztosan sokszor hallottad már, hogy “ki kell lépned a komfortzónádból”.

És utáltad, aki ezt mondta, mert neki könnyű, hiszen ő bátor, te viszont nem vagy az.

Ha szeretsz játszani, akkor van erre egy ötletem.

Ír Kaland - sólymos séta

Gyere velem a “Kalandok Nőknek” programra!

 

Mit fogunk csinálni?

 • Elutazunk egy szép helyre, ahol magunkban lehetünk. Legfeljebb hét résztvevő lesz a csoportban.
 • Feladatokat kapsz, mintha egy társasjáték tábláján lépkednél – csak éppen élő helyzetben kell megoldanod őket.
 • Csapatban, de néha egyedül dolgozol, akár még egy kicsit veszélyben is érezheted magad, valójában azonban végig biztonságban leszel, vigyázunk rád.
 • A feladatok egyre nehezednek, de semmilyen előzetes tudás nem kell hozzájuk.
 • Menetközben nősz fel a következő lépéshez, és egyre magabiztosabb leszel.
 • Nem lesz olyan könnyű, mint a távirányítót nyomogatni, de azért nem fogsz halálosan elfáradni sem.
 • És a napi kihívások elvégzése után jön a jutalom! 🙂

 

Természetesen nemcsak dolgozunk, hanem pihenünk is,
és ígérem, hogy mindannyian nagyon jól fogunk szórakozni!

 

Kinek való ez a program?

 • Aki szeret utazni, szereti a kalandokat, szereti a változatosságot.
 • Aki képes alkalmazkodni másokhoz, de azt nem kedveli, ha “csordában terelik”.
 • Aki szeret játszani, rejtvényeket megoldani, elrejtett kincseket megkeresni.
 • Aki szívesen “kilépne a komfortzónájából”, de ezzel pont az a baja, hogy az “nem komfortos”.

 

Inkább ne gyere velünk, ha

 • jobban érzed magad otthon, a megszokott környezetedben.
 • amikor utazol, mindennek legalább négy-, de inkább ötcsillagosnak kell lennie.
 • a hideg ráz a keresztrejtvényektől meg a fejtörőktől, és halálosan félsz attól, hogy eltévedsz.
 • éppen elég magabiztos vagy már most is, és nincs szükséged ebben további fejlődésre.
Tehát - akkor jössz? 😉 Tudod a dolgod! 🙂

 

Nagy Piros Gomb

 

Ne maradj le, iratkozz fel!

Ha szeretnél elsőként értesítést kapni az új kalandokról, ha nem akarsz lemaradni
az érdekes blogbejegyzésekről, akkor iratkozz fel az értesítőre az alábbi űrlapon!

A spameket én is utálom, úgyhogy ígérem, nem fogok semmi olyasmit küldeni, ami zavarna 🙂